Karbonade met gekarameliseerde knolselderij
20-40 minuten
Bakken
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Overig

Ingrediënten

4 haaskarbonades
zout en peper
6 el vloeibare boter
1 grote ui, fijn gesnipperd
500 g knolselderij, geschild en in kleine blokjes
citroensap
2 takjes tijm, alleen de blaadjes
1 el honing

Bereidingswijze

Bestrooi de karbonades aan beide kanten met zout en peper. Verwarm 4 eetlepels boter in een braadpan en fruit de uien op zacht vuur lichtbruin.

Blancheer de blokjes knolselderij in water met zout en een beetje citroen. Giet ze af en roerbak ze met de tijm, honing, zout en peper tot ze bruin kleuren.

Verwarm ondertussen in een koekenpan 2 eetlepels boter en bak hierin de karbonades om en om in 10 minuten bruin en gaar. Leg de karbonades op de borden en schep er een lepel knolselderij op.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!