Karbonadegoulash
40-60 minuten
Koken
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Hongaars

Ingrediënten

  • 4 schouderkarbonades (zonder bot, in blokjes)
  • 100 g magere spekblokjes
  • 2 uien, in blokjes gesneden
  • 2 rode paprika’s, in blokjes gesneden
  • 1 gele paprika, in blokjes gesneden
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 eetlepel gerookt paprikapoeder
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 100 ml rode wijn
  • 100 ml runderbouillon, van blokje
  • 1 potje crème fraîche
  • 5 takjes verse tijm
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Bak de spekblokjes uit totdat ze krokant zijn, voeg dan de blokjes karbonade toe en bak ze mooi rondom bruin.
  2. Doe de ui, paprikablokjes, paprikapoeder en knoflook erbij en bak die nog even mee. Giet daarna de tomatenblokjes, rode wijn en bouillon erbij en laat alles 30 minuten zachtjes koken.
  3. Serveer de goulash in een diep bord met de tijmblaadjes en een lepel crème fraîche. Voeg naar smaak peper en zout toe.

Voedingswaarde per persoon
510 KCAL (2140 KJ). EIWIT: 36 G. VET: 33 G (WAARVAN 18 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 13 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!