Ingrediënten
4 x Kareltje
100 g spekblokjes
4 el olie of vloeibare boter
450 g krieltjes, gehalveerd
250 g geschrapte worteltjes
200 g diepvries doperwten
peterselie, gehakt
zout en peper
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm twee eetlepels olie of boter in een koekenpan en bak de Kareltjes op zacht vuur om en om in circa 10 minuten bruin.
Verwarm een hapjespan, bak de spekjes langzaam uit en haal ze uit de pan. Verwarm nog een of twee eetlepels olie en roerbak de krieltjes en worteltjes op middelhoog vuur circa 5 minuten mee.
Stap 2
Verwarm de doperwten ondertussen een minuut in een laagje kokend water. Als de krieltjes en worteltjes goed gebakken zijn mogen de spekjes en uitgelekte doperwtjes er bij. Bestrooi alles met een beetje peterselie en zout en peper. Snijd de Kareltjes in dikke plakken en serveer met de gebakken groenten.