Katenhaasje met mosterdsaus
0-20 minuten
Koken
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Overig
Onbekend

Ingrediënten

4 x katenhaasje
2 el vloeibare boter
1 sjalotje, gesnipperd
2 el grove mosterd
6 el witte wijn
1 dl kookroom
zout en peper
peterselie

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de vloeibare boter in een hapjespan en bak de katenhaasjes in circa 4 minuten per kant rondom aan. Haal het vlees uit de pan en fruit het sjalotje in het bakvet lichtbruin. Voeg de mosterd en witte wijn toe en laat de wijn 2 minuten inkoken. Voeg de kookroom toe en laat de saus nog een minuut zachtjes koken. Breng de saus eventueel op smaak met zout en peper.

Stap 2
Leg het vlees terug in de pan en schep de saus er overheen. Bestrooi met gehakte peterselie. Serveer direct met bijvoorbeeld kort gekookte peultjes
en aardappelkoekjes uit de oven.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!