Kempisch hoen met krieltjes en Hollandse peultjes
40-60 minuten
Koken
4 personen
Hoofdgerecht
Kip
Overig
Onbekend

Ingrediënten

­4 filets van Kempisch hoen met het bot er aan (of anders een parelhoen­ of kipfilet)
­500 gr krieltjes, gewassen en gekookt
­1/2 dl kippenfond
­400 gr schoon­ gemaakte Hollandse peultjes
­1/2 bosje bieslook, gesnipperd
Roomboter

Bereidingswijze

Blancheer de schoongemaakte peultjes in ruim water met zout en spoel ze koud af.
Bak de filets goudbruin aan in margarine en blus ze af met de kippenfond.
Laat het geheel zachtjes doorgaren. Bak de gekookte krieltjes in een pannetje met margarine en voeg als laatste de gesnipperde bieslook toe.Stoof de peultjes op met een klontje boter. Serveer de filets met de ingekookte kippenfond.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!