Kerstquiche
langer dan 60 minuten
Sudderen
4 personen
Hoofdgerecht
Kalkoen
Overig
Kerst

Ingrediënten

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 500 g kalkoenfilet, in kleine blokjes
  • 4 kleine tomaten, in kleine stukjes
  • Halve grote courgette
  • 250 g champignons, in plakjes gesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 75 g cranberry’s
  • Paneermeel
  • Olijfolie
  • 100 g bekertje creme fraiche
  • 3 eieren
  • Peterselie, fijngesneden

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 graden. Ontdooi de plakjes bladerdeeg en beleg hiermee een ingevette bakvorm. Strooi een beetje paneermeel over het bladerdeeg.

Bak de kalkoen in wat olijfolie rondom bruin en breng hem op smaak met peper en zout. Voeg de ui, de knoflook en de champignons toe.

Snijd de courgette in plakjes en deze plakjes in vieren. Voeg dan eerst de courgette bij het kalkoenmengsel en een paar minuten later de tomaat, de cranberry’s en peterselie. Schep alles goed door en laat het geheel een paar minuten pruttelen.

Kluts ondertussen de eieren en voeg ze toe, samen met de creme fraiche. Roer het geheel even goed door en schep het in de bakvorm.

Bak de quiche in ongeveer 35 minuten goudbruin en gaar.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!