Kerstquiche met roquefort en peer
40-60 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Nederlands
Kerst

Ingrediënten

  • 100 g gerookte spekreepjes
  • 270 g bladerdeeg (rol)
  • 1 el paneermeel
  • 125 g champignons, in plakjes
  • 4 eieren
  • 125 ml kookroom
  • 2 Conference peren
  • 100 g roquefort
  • 1 takje rozemarijn (garnering)
  • 1 takje rode besjes (garnering)
  • Boter (om in te vetten)
  • Taartvorm (diameter van 20 cm)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Vet de taartvorm in en bekleed deze met bladerdeeg tot en met de opstaande rand. Prik wat gaatjes in de bodem en bestrooi de bodem met paneermeel.
  3. Bak de spekreepjes in een anti-aanbakpan en voeg de champignons toe. Bak het geheel 5 minuten en laat het uitlekken in een zeef.
  4. Klop de eieren los met de kookroom. Was de peren en snijd ze in dunne plakken waarbij je de peervorm in z’n geheel blijft zien.
  5. Schep het spekmengsel door de losgeklopte eieren met kookroom en giet het in de bakvorm.
  6. Verkruimel er de roquefort overheen en leg de plakjes peer er in een cirkel bovenop. Bak de quiche 35 minuten in de oven. Garneer met rozemarijn en rode besjes.

VOEDINGSWAARDEN PER PERSOON: 814 KCAL (3380 KJ). VET: 61,5 G (WAARVAN 26,2 G ONVERZADIGD). EIWIT: 25,2 G.KOOLHYDRATEN: 38,0 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!