Ingrediënten
300 g kalkoenfilet, in kleine blokjes
zout en peper
mespunt komijnpoeder
mespunt korianderpoeder
1 tl paprikapoeder
4 el extra vergine olijfolie
300 g gekookte kikkererwten uit blik, afgespoeld
4 trostomaten
1/2 bos koriander, gehakt
1/2 bos bladpeterselie, gehakt
2 el citroensap
2 el calamata olijven, in stukjes
100 g geitenfeta
Bereidingswijze
Vermeng de kalkoenblokjes met zout en peper, de specerijen en twee eetlepels olie en bak ze op middelhoog vuur in circa 5 minuten bruin en gaar. Zet het vuur uit en schep de kikkererwten erdoor. Dek af met een deksel en laat staan. Snijd de tomaten in vieren en haal de zaadjes eruit. Snijd het vruchtvlees in plakjes. Vermeng de kalkoen en kikkererwten met de tomaten, kruiden en citroensap, twee eetlepels olijfolie, olijven en verkruimel de feta erover. Breng op smaak met zout en peper.