Ingrediënten
250 g chorizoworst
1 ui, in halve ringen
2 teentjes knoflook, geperst
1 venkel, in dunne plakjes
1 winterpeen, in gehalveerde plakjes
2 stengels bleekselderij, in dunne plakjes
1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
1 theelepel venkelzaad
100 ml rode wijn
1 blik gepelde tomaten, in blokjes
400 g kikkererwten (uitgelekt)
Halve liter groentebouillon
Bereidingswijze
Snijd de chorizo in plakjes van 1 cm en daarna
in kwarten. Bak de stukjes worst 5 minuten
in een pan met dikke bodem zonder olie.
Voeg de venkel, winterpeen, bleekselderij,
ui en knoflook toe en vervolgens de kruiden
en het venkelzaad. Laat het geheel even bakken,
blus het af met de rode wijn en roer er
de tomatenblokjes doorheen.
Doe de bouillon en kikkererwten erbij en
laat de soep ongeveer 20 minuten zachtjes
koken. Steek door een paar stukjes worst
een satéprikker en serveer deze op de rand
van de kom.