Kip à la pizzaiola uit de oven
langer dan 60 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Kip
Overig
Kerst

Ingrediënten

  • 1 hele kip (1,5 kg)
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 el honing
  • 1 el mosterd
  • 1 takje tijm
  • 1 citroen, in parten
  • 4 takjes middelgrote Roma trostomaten (500 g)
  • 5 tenen knoflook
  • 4 el zwarte olijven
  • 2 el kappertjes
  • 5 ansjovisfilets
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 175 graden. Meng de balsamicoazijn, honing, mosterd en een geperste teen knoflook in een kom.
  2. Dep de kip droog en bestrooi zowel de binnen- als buitenkant royaal met peper en zout. Plet de overige tenen knoflook en vul de holte van de kip met geplette knoflooktenen, tijm en 2 partjes citroen.
  3. Bestrijk de kip gelijkmatig met de marinade en plaats deze in een ingevette braadslede of ovenschaal. Bak de kip gedurende 40 minuten in de oven en voeg dan de trostomaten, olijven, kappertjes, ansjovis en partjes citroen toe aan de schaal.
  4. Bak de kip nog eens 20 tot 30 minuten tot hij gaar en goudbruin is, of tot een kerntemperatuur van 70 graden bereikt is.

VOEDINGSWAARDEN PER PERSOON: 612 KCAL (2578 KJ). VET 12,5 G (WAARVAN 9,7 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN 84,8 G. EIWIT 33,0 G. VEZELS 3,4 G.

Heerlijk als bijgerecht: Courgetti Cacio e pepe.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!