Ingrediënten
4 kipfilets
4 plakken gekookte achterham
4 plakken raclette kaas
2 eieren, losgeklopt
50 g bloem
50 g paneermeel
125 ml zonnebloemolie
300 g bloemkool
1 winterwortel
200 g doperwten (diepvries)
300 g spinazie
1 geroosterde paprika (uit pot), in 4 repen gesneden
Bereidingswijze
Stap 1.
Wikkel de kipfilets in plastic en sla deze plat met een pan. Kruid ze met zout en peper.
Stap 2.
Vouw een plak ham met kaas dubbel, leg op de kip, leg er een reepje paprika bovenop en vouw de filet eromheen. Maak vast met een prikker.
Stap 3.
Rol de pakketjes eerst door de bloem, dan door het ei en als laatste door het paneermeel.
Stap 4.
Verwarm een pan met 100 ml olie en bak de cordon bleus in circa 10 tot 12 minuten gaar.
Stap 5.
Was de bloemkool en snijd die in kleine roosjes. Schrap de wortel, snijd deze in de lengte doormidden en daarna in plakken.
Stap 6.
Verhit olie in een pan en voeg de bloemkool, wortel en doperwten toe. Bak dit geheel circa 5 minuten. Voeg de spinazie toe en bak die ongeveer 2 minuten mee.