Ingrediënten
400 gr kipfilet, in stukken gesneden
1 pakje bladerdeeg
2 eetlepels broodkruim of paneermeel
1 eigeel
50 gr boter
50 ml water
200 ml creme fraiche
2 teentjes knoflook, fijngehakt
10 gemberbolletjes uit pot, fijngesneden
1 blikje ananasstukjes (uitlekgewicht 135 gram)
70 gr yellow curry paste(verkrijgbaar in de toko of sommige supermarkten)
bloem om te bestuiven
boter om in te vetten
Bereidingswijze
Ontdooi het bladerdeeg en verwarm de oven voor op 200 graden.
Verhit de boter en bak de stukken kipfilet rondom bruin en bestrooi ze met zout en peper. Voeg de knoflook, gember, ananas en currypasta toe en bak deze kort mee.
Schep de creme fraiche erdoor, voeg water toe, meng het geheel goed en laat dit nog 2 minuten pruttelen.
Vet een springvorm in en bestuif het aanrecht met wat bloem.
Leg 6 bladerdeeglapjes op elkaar en rol er een ronde lap van met een doorsnee van zo’n 28 centimeter. Bekleed de vorm met het deeg en prik er gaatjes in. Strooi er het broodkruim overheen en schep er het kipmengsel in.
Rol van de rest van het bladerdeeg een ronde lap die iets groter is dan de vorm. Leg het deeg op de vulling, waarbij je het aan de rand dichtdrukt.
Bestrijk de bovenkant met het eigeel en bak de kip curry 30 tot 40 minuten, iets onder het midden in de oven.