Kip en croûte
40-60 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Kip
Overig
Kerst

Ingrediënten

  • 4 kipfilets (elk 150 g)
  • 6 blaadjes bladerdeeg
  • 4 groene koolbladeren (zonder grote nerf)
  • 1 el ras el hanout
  • 1 el honing
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 cm gember, fijngesneden
  • 8 gedroogde abrikozen, fijngesneden
  • 2 el geschaafde amandelen, licht geroosterd
  • 2 eieren (alleen het geel)
  • peper en zout
  • huishoudfolie
  • bakpapier

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Maak de kipfilet platter door ze tussen twee lagen huishoudfolie plat te slaan met een koekenpan. Zorg er wel voor dat de kipfilets heel blijven.
  3. Maak een mengsel met ras el hanout, honing, knoflook, gember, gedroogde abrikozen en peper en zout. Leg deze vulling op de kipfilets.
  4. Blancheer de koolbladeren 1 minuut en koel de bladeren daarna in ijswater zodat ze hun mooie groene kleur behouden.
  5. Snijd twee blaadjes bladerdeeg doormidden en plak ze aan de vier hele blaadjes met wat water. Je krijgt dan 4 rechthoekige stukken.
  6. Dep de geblancheerde koolbladeren goed droog en leg deze op het bladerdeeg. Snijd ze op maat van het bladerdeeg. Leg hier de kipfilets op en wikkel het bladerdeeg eromheen en zorg dat alles goed afgesloten is. Leg de kipfilets in deeg op bakpapier op een bakplaat met de naad naar beneden.
  7. Bestrijk het bladerdeeg met losgeklopt eigeel en bak de kipfilets en croûte in 25 minuten goudbruin in de oven.
  8. Strooi tot slot het amandelschaafsel eroverheen. Serveer de kip en croûte met een compote van gedroogd fruit en roze peperbessen.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 530 KCAL (2227 KJ). VET: 19 G (WAARVAN 12 G ONVERZADIGD). EIWIT: 42 G. KOOLHYDRATEN: 42 G

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!