Kip, erwtenpuree en crumble van boterwafel
20-40 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Kip
Overig
Onbekend

Ingrediënten

2 kipfilets
50 ml kalfsfond
150 g erwten
2 boterwafels
30 ml slagroom

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 150 graden.

Bak de kipfilets bruin in een koekenpan, smeer ze
in met de fond en gaar ze 15 minuten in de oven.
Snijd ze daarna in plakjes.

Kook ondertussen de erwten totdat ze gaar zijn.
Laat ze uitlekken en voeg de slagroom toe. Maak er
met een staafmixer een gladde puree van. Breng de
erwtenpuree op smaak en wrijf de puree door een zeef.

Verkruimel de boterwafels. Maak op elk bord een
streep van de puree, leg daar een kipfilet op en
strooi de crumble eroverheen.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!