Ingrediënten
1 grote scharrelkip van circa 1,5 kg, verdeeld in stukken
100 g ontbijtspekblokjes
zout en peper
50 g boter
1 ui, in parten
4 stengels biologische bleekselderij, in stukken
1 knol venkel, in parten
1 groene paprika, in parten
braadslee
1 takje tijm
1 laurierblad
1/2 bol knoflook
1/4 liter kippenbouillon
sap van halve citroen
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 160C. Laat de kip door de slager in stukken verdelen en bestrooi ze rondom met zout en peper. Verwarm de boter in een braadpan en braad de stukken rondom bruin. Haal ze uit de pan en houd apart.
Stap 2
Bak de spekblokjes 2 minuten en doe ze bij de kip. Fruit in het overgebleven braadvet alle groenten per soort even aan en leg ze in een braadslee. Leg de stukken kip op de groenten met het vel naar boven. Steek de tijm, laurier en knoflook ertussen en giet de bouillon en citroensap erover.
Stap 3
Zet de schaal in de oven en bak de kip in circa 1 uur gaar en bruin. De groenten zullen zacht en bruin zijn en een heerlijke smaak geven aan de jus. Eet de kip met de groentenjus en bijvoorbeeld gebakken aardappels, brood of pasta.