Ingrediënten
8 drumsticks
200 g spekblokjes
zout en peper
2 el. boter en/of olijfolie
1 grote ui, fijngesnipperd
4 grote aardappels, in blokjes van 2×2 cm
4 dl kippenbouillon, van pot of tablet
400 g verse doperwten of uit de diepvries
bosje peterselie, fijngehakt
knijpje citroen
allesbinder of koude boter
Bereidingswijze
Haal het vel van de kippenpoten en hak het onderste deel van het bot eraf of vraag de slager dit te doen. Bestrooi het vlees met peper en zout. Verwarm de boter en/of olie in een braadpan en bak hierin de poten rondom aan. Doe het spek en de ui erbij en laat 5 minuten zachtjes meebakken.
Doe de aardappelblokjes in de pan erbij en giet de bouillon erover. Laat 15 minuten met het deksel op de pan stoven.
Voeg als laatste de doperwten, peterselie en citroensap toe en laat nog een paar minuten doorwarmen. U kunt de saus eventueel binden met allesbinder of maïzena. Een paar klontjes koude boter door de hete stoofpot roeren is nog lekkerder.