Ingrediënten
400 g kipfilet in blokjes
300 g rijst
4 lente-uitjes, in ringetjes
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 kipbouillonblokje
100 ml slagroom of creme fraiche
100 g tauge
3 theelepels kerriepoeder
200 ml water
1 a 2 theelepels allesbinder
Olijfolie
Bereidingswijze
Stap 1.
Bak de knoflook en de ui in een scheutje olijfolie totdat ze glazig zijn. Voeg de kipfilet toe. Bestrooi met zout en peper en bak rondom bruin en bijna gaar.
Stap 2.
Voeg het kerriepoeder toe en schep goed om. Verkruimel het bouillonblokje erboven en voeg het water toe. Laat het geheel 10 minuten op laag vuur zachtjes koken. Kook ondertussen de rijst (volgens de beschrijving op de verpakking).
Stap 3.
Voeg slagroom of creme fraiche toe aan de kip kerrie en roer goed door. Voeg eventueel wat allesbinder toe als u de saus te dun vindt.
Stap 4.
Giet kokend water over de tauge zodat deze knapperig blijft.
Stap 5.
Maak met behulp van een kopje of kommetje een timbaaltje rijst op ieder bord, schep er de kip kerrie omheen en garneer met de tauge.