Ingrediënten
2 kippenpoten
3/4 l water
1 kippenbouillontablet
zout
1 el olie
1/2 rode peper, zonder zaadlijst, fijngehakt
2 bosuitjes, in ringetjes
1 stengel citroengras, in 2 stukken
1 tl laospoeder
1 blik kokosmelk (500 ml)
verse korianderblaadjes
Bereidingswijze
Stap 1
Leg de kippenpoten in een pan met water, de bouillontablet en een theelepel zout. Breng met het deksel op de pan aan de kook en laat 30 minuten sudderen. Haal het deksel van de pan en laat nog 15 minuten sudderen. Haal de poten met een schuimspaan uit de bouillon en laat ze in een vergiet uitlekken en afkoelen.
Stap 2
Verwarm de olie en fruit de gehakte peper, bosui, citroengras en laospoeder een minuut. Zeef de bouillon boven de pan en breng aan de kook. Voeg de kokosmelk toe en laat nog 5 minuten sudderen. Verwijder het citroengras. Pluk het vlees van de kippenpoten en snijd het kleiner. Verdeel het kippenvlees over 4 kommen, giet er de hete bouillon op en bestrooi met de verse koriander.