Kip met brie en notenpesto
0-20 minuten
Gourmet/Fondue
4 personen
Hoofdgerecht
Kip
Overig
Kerst

Ingrediënten

  • 2 kipfilets à 150 g (voor 8 stukjes)
  • parmaham, 4 grote plakken
  • 100 g brie, in dunne plakjes gesneden
  • 2 eetlepels notenpesto
  • olijfolie

Bereidingswijze

  1. Snijd de kipfilet in de lengte bijna doormidden, maar zorg dat de helften aan elkaar blijven zitten.
  2. Leg de plakken parmaham overlappend op een werkblad en leg daar de opengesneden kipfilet op.
  3. Smeer een helft in met notenpesto en leg daar de plakjes brie op.
  4. Vouw de kipfilet dicht met behulp van de ham en snijd de dichtgevouwen kipfilet in 4 repen. Gebruik eventueel 4 prikkers per kipfilet om de vulling op de plaats te houden. Bak de gevulde kippetjes 3 minuten aan iedere kant zodat de kaas kan smelten.

VOEDINGSWAARDE PER STUK: 150 KCAL (630 KJ). EIWIT: 14 G. VET: 10 G (WAARVAN 7 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 1 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!