Ingrediënten
2 kipfilets (label rouge)
4 verse scharreleitjes
500 g wilde spinazie
1 gesnipperd sjalotje
Azijn
Voor de Hollandaisesaus
2 eierdooiers
1 scheutje witte wijn
100 g roomboter
Bereidingswijze
Stap 1.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak de kipfilets rondom bruin en zet ze daarna 25 minuten in de voorverwarmde oven. De kerntemperatuur van de kip moet 70 graden zijn.
Stap 2.
Pocheer de eitjes in water met een scheutje azijn en wat zout.
Stap 3.
Stoof de spinazie in een klontje boter. Bak in een aparte pan de gesnipperde sjalot in een klontje boter aan, voeg de spinazie toe en breng op smaak met zout en peper.
Stap 4.
Sla de eierdooiers au bain-marie tot een sausdikke massa, voeg de gesmolten roomboter en de wijn toe en breng het geheel op smaak.
Stap 5.
Snijd dunne plakjes van de label rouge kip, leg die in een diep bordje met de spinazie, leg daar het gepocheerde eitje op en giet er wat Hollandaisesaus overheen.