Kip met gesmoorde witte kool en mango
20-40 minuten
Bakken
4 personen
Lunch
Kip
Oosters

Ingrediënten

  • 350 g kipfilet, in de lengte in repen
  • 1 ei
  • 50 g bloem
  • 95 g kokosrasp
  • 150 g witte kool, fijngesneden
  • 150 g verse taugé
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 ml kokosroom
  • 30 g santen (kokoscrème), geraspt
  • 1 limoen, het sap en de rasp
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 theelepel suiker
  • 1 mango, geschild en in dunne repen gesneden
  • 1 lente-ui, in ringen
  • Roomboter

Bereidingswijze

  1. Klop het ei los in een schaaltje, vul een ander schaaltje met bloem en een derde schaaltje met de kokosrasp. Haal elk reepje kip eerst door de bloem, daarna door het ei en vervolgens door de kokosrasp.
  2. Verhit twee eetlepels olijfolie in een wok en roerbak hierin kort de witte kool met verse taugé.
  3. Verwarm voor de saus de kokosroom met het limoensap en de -rasp, de knoflook, de geraspte santen en de suiker. Let op dat het mengsel niet gaat koken. Laat de saus afkoelen.
  4. Smelt 25 gram roomboter in een koekenpan en bak hierin op niet te hoog vuur de kiprepen in 5 minuten krokant van buiten en gaar van binnen.
  5. Meng de lente-ui, kool en taugé door elkaar. Verdeel dit over de borden, schep er wat van de saus doorheen en leg de kiprepen met de mango erbovenop.

Voedingswaarde per persoon
595 KCAL (2500 KJ). EIWIT: 28 G. VET: 41 G (WAARVAN 13 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 25 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!