Ingrediënten
1 hele braadkip met braadzak
zout en peper
1 bol knoflook, horizontaal gehalveerd
2 stengels bleekselderij
2 takjes tijm
sap van een 1/2 citroen
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200ºC. Bestrooi de kip van binnen en buiten met zout en peper. Vul de buikholte met de gehalveerde bol knoflook, bleekselderij en tijm. Leg de kip in de braadzak en giet het citroensap erover. Maak de zak goed dicht met de bijgeleverde clip en leg de zak in een braadslee.
Stap 2
Zet de kip in de oven en bak in 1,5 uur gaar. Knip de zak open en laat de kip in 15 minuten nog iets bruiner bakken.
Stap 3
Haal de kip uit de zak, giet de jus in de braadslee en druk de zacht geworden knoflook erin uit. Serveer de kip in stukken met de knoflookjus en bijvoorbeeld stokbrood of gebakken aardappelen.