Ingrediënten
1 hele kip
1 blikje bier
2 eetlepels zout
2 theelepels peper
2 eetlepels olie
5 eetlepels fijngesneden kruiden (dragon peterselie, bieslook)
Bereidingswijze
Dit recept kunt u alleen klaarmaken in een barbecue die gesloten kan worden. Een Weber bijvoorbeeld of een Big Green Egg. Gebruik anders een oven. Zorg dat de barbecue goed heet is. Spoel de kip af. Wrijf in met olie en strooi er zout en peper en de gesneden kruiden over. Open het blik bier en giet (of drink) er de helft uit. Schuif de kip over het bierblik en zet deze met de poten naar beneden op het barbecuerooster.
Let erop dat het geheel goed stevig blijft staan. Gaar de kip in ongeveer anderhalf uur tot de kerntemperatuur 70-75 °C is. Dat kunt u meten met een kerntemperatuurmeter. Die is te koop bij de Keurslager.
Verwijder het bierblik. Let er daarbij wel op dat de inhoud zeer heet is.
Snijd de kip in stukken en serveer.