Kip pilav
20-40 minuten
Koken
4 personen
Hoofdgerecht
Kip
Overig

Ingrediënten

  • 300 g kipfilet
  • 400 g notenrijst
  • 1 blik halve perziken op zware siroop
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de kip in blokjes. Haal de perziken uit de siroop en snijd ze in parten, bewaar de siroop.
  3. Giet de rijst af en laat die een paar minuten staan zodat de rijst droog wordt.
  4. Bak de kipblokjes bruin en voeg daarna de knoflook toe. Bestrooi eventueel met wat peper en zout. Roer de tomatenpuree er samen met de siroop en ketjap door en laat dit 3-5 minuten op een laag vuur doorkoken. Voeg vervolgens de perzik toe en breng de saus op smaak met peper en zout.
  5. Laat het geheel nog een paar minuten op laag vuur garen. Serveer met de notenrijst.

Voedingswaarde per persoon
580 KCAL (2435 KJ). EIWIT: 27 G. VET: 16 G (WAARVAN 14 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 79 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!