Ingrediënten
een braadkip
2 el olijfolie
2 el boter
sap en rasp van een grote citroen
1 el grof zeezout
vers gemalen peper
2 takjes oregano of 1 el gedroogde
1 takje verse munt of 1/2 el gedroogde
Bereidingswijze
Leg de kip met de borst omlaag op een snijplank en snijd met een scherp mes langs de ruggengraat de kip open (of vraag de Keurslager dit te doen). Keer de kip om en druk de kip plat uit en leg hem op een bakplaat.
Verwarm de oven voor op 220ºC. Vermeng in een kom de olie met de boter, citroen en de rest van de ingrediënten. Wrijf hiermee de kip helemaal in.
Bak de kip de eerste 20 minuten hoog in de oven, giet wat water in de bakplaat en verlaag de temperatuur naar 180ºC. Verplaats het ovenrek naar het midden van de oven en bak de kip in 40 minuten gaar en knapperig. Lekker met aardappelparten die met de kip mee worden gebakken en gestoomde groenten.