Kip yakitorispiesjes met soja-chili dip
0-20 minuten
Grill/Barbecue
4 personen
Tussengerecht
Kip
Overig
Onbekend

Ingrediënten

400 g kippendijenvlees, in blokjes
1 teentje knoflook, geperst
2 dl yakitori-marinade (uit een flesje)
1 eetlepel honing
Cassavekroepoek
Spiesjes

Voor de dip:
0,5 dl sojasaus
Half rood pepertje, gehakt
2 eetlepels honing
Half bosje koriander, gehakt

Bereidingswijze

Maak een marinade van de knoflook, yakitori en honing. Marineer hierin de kip 1 uur en rijg de blokjes kip aan de houten spiesjes. Meng alle ingredienten voor de dip en breng deze op smaak met zout en peper. Rooster de yakitorispiesjes op de barbecue of onder de grill (ca. 2 minuten aan beide kanten) en serveer ze met cassavekroepoek en de dip.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!