Kipcocktail met mango
20-40 minuten
Overig
4 personen
Tussengerecht
Kip
Overig
Kerst

Ingrediënten

  • 200 g kipfilet
  • 1 mango (eetrijp)
  • 2 bosuitjes, in ringetjes gesneden
  • 2 bolletjes gekonfijte gember, geperst in knoflookpers (1 bolletje voor gemberboter)
  • 1 Spaans pepertje, zonder zaadjes, in fijne ringetjes gesneden
  • rasp van 1 sinaasappel
  • 2 el slagroom
  • 2 el mayonaise
  • ½ el kerriepoeder
  • 8 plukjes veldsla
  • 100 g gezouten roomboter
  • peper en zout
  • toast om erbij te serveren
  • 500 ml sinaasappelsap
  • 1 kaneelstokje
  • 2 tl gemalen komijn
  • 1 tl zout

Bereidingswijze

  1. Maak een bouillon van het sinaasappelsap, 1 kaneelstokje, komijn en 1 tl zout. Laat het geheel 5 minuten trekken, tegen de kook aan.
  2. Snijd de kipfilet in 4 stukken en pocheer deze 10 minuten in de bouillon, tegen de kook aan.
  3. Meng de mayonaise met slagroom, kerriepoeder, sinaasappelrasp en 1 geperst gemberbolletje door elkaar.
  4. Schil de mango, snijd het vrucht – vlees van de pit, maak hier reepjes van en meng deze met de bosui. Breng het mengsel op smaak met peper en zout.
  5. Leg de gepocheerde kipfilet op een plank en snijd het vlees in blokjes van ongeveer 1 cm.
  6. Verdeel de plukjes veldsla over 4 brede glazen, leg de stukjes kipfilet erop en voeg de saus toe.
  7. Garneer de kipcocktail met mango, bosui en fijne peperringetjes.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 420 KCAL (1765 KJ). EIWIT: 14 G. VET: 30 G (WAARVAN 15 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 22 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!