Kipcurry met rode besjes
20-40 minuten
Bakken
4 personen
Hoofdgerecht
Kip
Oosters

Ingrediënten

  • 400 g kipfilet
  • 350 ml kippenbouillon
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 2 cm verse gember, geraspt
  • 25 g roomboter
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 eetlepels kookroom
  • 1 bakje rode bessen
  • 200 g notenrijst
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Breng de bouillon met de kipfilets aan de kook en houd ze 20 minuten tegen de kook aan. Bewaar de bouillon.
  2. Kook de notenrijst volgens de beschrijving op de verpakking.
  3. Smelt de boter in een koekenpan en fruit hierin de ui met de gember. Voeg kerrie en kurkuma toe en bak dit even mee. Doe er de bloem bij en voeg beetje bij beetje wat bouillon toe totdat een mooi gebonden saus ontstaat. Roer de kookroom erdoorheen en breng het geheel eventueel op smaak met peper en zout.
  4. Snijd de kipfilet in de lengte in repen. Schep wat notenrijst in een kom met daarbovenop de saus. Leg de kipfilet erbij en garneer met wat rode besjes.

Voedingswaarde per persoon
425 KCAL (1785 KJ). EIWIT: 30 G.VET: 15 G (WAARVAN 9 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 41 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!