Kipfilet met pancetta en asperges
0-20 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Kip
Nederlands
Zomer

Ingrediënten

  • 4 stuks kipfilet (700 g)
  • 100 g pancetta
  • 2 el olijfolie
  • 1 limoen, rasp
  • 4 stronkjes roodlof
  • 250 g witte asperges, geschild
  • 250 g groene asperges
  • 100 g roomboter
  • halve citroen, rasp en sap
  • 2 el kappertjes
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 120 graden. Smeer de kipfilet in met olijfolie en strooi er peper, zout en limoenrasp over. Omwikkel de kipfilet met pancetta en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Gaar ze in 20 minuten.
  2. Kook de witte asperges 10 minuten in ruim water met zout. Zet de warmtebron uit en laat de asperges nog 5 tot 10 minuten staan.
  3. Bestrijk de groene asperges met olijfolie en gril ze circa 5 minuten in een hete grillpan.
  4. Snijd de onderkant van het roodlof en maak de blaadjes los.
  5. Smelt de roomboter in een steelpan, maar laat deze niet kleuren. Voeg de kappertjes toe en rasp en sap van een halve citroen. Breng de boter op smaak met peper en zout.
  6. Schik het roodlof op 4 borden. Snijd schuine stukken van de witte asperges en leg ze in de bladeren van het roodlof. Doe hetzelfde met de groene asperges.
  7. Trancheer de kipfilet en leg ze bij de groenten. Besprenkel de groenten met de kappertjes-citroenboter.

VOEDINGSWAARDEN PER PERSOON: 654 KCAL (2723 KJ). VET: 49 G (WAARVAN 27 G ONVERZADIGD). EIWIT: 45 G. KOOLHYDRATEN: 6 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!