Ingrediënten
350 g kipfilethaasjes
1 dl olijfolie
2 teentjes knoflook
100 g veldsla
Half bosje dille, fijngehakt
Half bosje kervel, fijngehakt
Half bosje bieslook, fijngehakt
8 kerstomaatjes, gehalveerd
8 kwarteleitjes, gekookt, gepeld en gehalveerd
0,5 dl mirin (rijstwijn)
3 eetlepels sojasaus
3 eetlepels ketjap manis
2 eetlepels gembersiroop
1 eetlepel sesamolie
Bereidingswijze
Stap 1.
Meng in een keukenmachine de olijfolie met de knoflook. Laat de kip minimaal een uur in de olie marineren.
Stap 2.
Maak een dressing van mirin, sojasaus, ketjap manis, gembersiroop en sesamolie.
Stap 3.
Meng de veldsla met de verse kruiden en verdeel dit over vier borden. Garneer met de kerstomaatjes en kwarteleitjes en druppel wat dressing op en rondom de salade.
Stap 4.
Bak de kipfilethaasjes kort in een grillpan, strooi er zout en peper overheen en verdeel ze over de vier bordjes op de salade.