Kipfilethaasje op Oosterse kruidensalade
20-40 minuten
Bakken
4 personen
Tussengerecht
Kip
Oosters
Onbekend

Ingrediënten

­350 g kipfilethaasjes
1 dl olijfolie
­2 teentjes knoflook
100 g veldsla
­Half bosje dille, fijngehakt
Half bosje kervel, fijngehakt
­Half bosje bieslook, fijngehakt
­8 kerstomaatjes, gehalveerd
­8 kwarteleitjes, gekookt, gepeld en gehalveerd
0,5 dl mirin (rijstwijn)
­3 eetlepels sojasaus
­3 eetlepels ketjap manis
­2 eetlepels gembersiroop
­1 eetlepel sesamolie

Bereidingswijze

Stap 1.
Meng in een keukenmachine de olijfolie met de knoflook. Laat de kip minimaal een uur in de olie marineren.

Stap 2.
Maak een dressing van mirin, sojasaus, ketjap manis, gembersiroop en sesamolie.

Stap 3.
Meng de veldsla met de verse kruiden en verdeel dit over vier borden. Garneer met de kerstomaatjes en kwarteleitjes en druppel wat dressing op en rondom de salade.

Stap 4.
Bak de kipfilethaasjes kort in een grillpan, strooi er zout en peper overheen en verdeel ze over de vier bordjes op de salade.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!