Kipgehaktspiesjes met couscous en yoghurtsaus
0-20 minuten
Grill/Barbecue
4 personen
Hoofdgerecht
Kip
Marokkaans

Ingrediënten

  • 600 g kipgehakt
  • 1 rode ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 50 g zwarte olijven
  • 50 g verse peterselie
  • 2 eetlepels ras el hanout
  • 1 ei
  • 250 g couscous
  • 250 ml kippenbouillon
  • Sap van een halve citroen
  • Olijfolie
  • 100 g rozijnen, geweld
  • 16 cherrytomaten, in partjes
  • 1 komkommer
  • Peper en zout

VOOR DE SAUS

  • 10 eetlepels Griekse yoghurt
  • 2 theelepels suiker
  • Olijfolie

Bereidingswijze

  1. Snijd de ui, knoflook, zwarte olijven en peterselie fijn. Doe ze met het gehakt in een kom en voeg de ras el hanout en een losgeklopt ei toe. Meng alles goed door elkaar en vouw het gehakt om een spiesje. Herhaal dit totdat er 12 spiesjes zijn.
  2. Breng de bouillon aan de kook. Doe de couscous in een kom en giet de hete bouillon erover samen met het citroensap en een halve eetlepel olijfolie. Schep de couscous om met een vork en dek de kom af.
  3. Gril de spiesjes nu in een grillpan en gril ze om en om in een minuutje of 10 gaar. Serveer met de couscous en de saus.
  4. Meng de Griekse yoghurt in een kom met de suiker en 1 eetlepel olijfolie.
  5. Verwijder de zaadjes uit de komkommer en snijd ze in blokjes. Roer de couscous met een vork los. Voeg de gewelde rozijnen, komkommer en de cherrytomaten toe. Breng het geheel op smaak met peper, zout en eventueel nog wat olijfolie.
  6. Serveer de spiesjes met de couscous en de saus.

Voedingswaarde per persoon
740 KCAL (3110 KJ). EIWIT: 47 G. VET: 26 G (WAARVAN 18 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 76 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!