Ingrediënten
8 kipkarbonades
50 gram braadboter
zout en versgemalen peper
1 citroen
4 takjes verse of 2 tl. gedroogde tijm
Bereidingswijze
Verhit de braadboter in een grote koekenpan met een dikke bodem en braad de kipkarbonades rondom bruin. Snijd de schil in dunne repen van de citroen en snijd de citroen in dunne plakken. Schep de kipkarbonades met het braadvet uit de pan in een ovenschaal en bestrooi ze met wat zout en peper. Schep de citroenschil, de plakken citroen en de verse of de gedroogde tijm door de kip. Tot zover kan het gerecht desgewenst worden voorbereid en afgedekt op een koele plaats worden gezet tot het de oven in gaat.
Verwarm de oven voor op 200ºC. Schuif de schaal met de kipkarbonades onafgedekt 20-30 minuten in de hete oven en schep ze op de helft van de tijd een keer om. De juiste oventijd is afhankelijk van de grootte van de stukken kip; ze moeten goed gaar zijn. Serveer de kipkarbonades met gebakken aardappelen, sla en een schaaltje kruidenkwark of knoflookmayonaise of met witte rijst en groene groenten, bijvoorbeeld sperzieboontjes.