Kipkarbonades met citroen, knoflook en tijm
20-40 minuten
Stoven
4 personen
Hoofdgerecht
Kip
Overig
Onbekend
Ingrediënten
8 kipkarbonades
schil van 1 citroen
3 teentjes knoflook, uitgeperst
4 takjes tijm, alleen de blaadjes
2 tl. zeezout, flinke snuf versgemalen peper
3 el. olijfolie
1 glas witte droge wijn
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven op 200ºC. Was de citroen goed en rasp de schil met een rasp of zesteur.
Stap 2
Vermeng in een keukenmachine of vijzel de citroenschil, knoflook, tijmblaadjes, zeezout, peper en olijfolie. Wrijf hiermee de kipkarbonades rondom in. Leg ze in een braadslee en braad ze in de oven ca. 10 minuten aan. Draai de temperatuur naar 150ºC, giet de wijn erover en laat nog 20 minuten stoven. Lekker met vers stokbrood en bijvoorbeeld geroosterde courgette.
Lekkere recepten
Keurslagers bij jou in de buurt
In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!