Kipkarbonades met citroen, knoflook en tijm
20-40 minuten
Stoven
4 personen
Hoofdgerecht
Kip
Overig
Onbekend

Ingrediënten

8 kipkarbonades
schil van 1 citroen
3 teentjes knoflook, uitgeperst
4 takjes tijm, alleen de blaadjes
2 tl. zeezout, flinke snuf versgemalen peper
3 el. olijfolie
1 glas witte droge wijn

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven op 200ºC. Was de citroen goed en rasp de schil met een rasp of zesteur.

Stap 2
Vermeng in een keukenmachine of vijzel de citroenschil, knoflook, tijmblaadjes, zeezout, peper en olijfolie. Wrijf hiermee de kipkarbonades rondom in. Leg ze in een braadslee en braad ze in de oven ca. 10 minuten aan. Draai de temperatuur naar 150ºC, giet de wijn erover en laat nog 20 minuten stoven. Lekker met vers stokbrood en bijvoorbeeld geroosterde courgette.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!