Kippenbouten uit de tajine
langer dan 60 minuten
Stoven
4 personen
Hoofdgerecht
Kip
Marokkaans
Winter

Ingrediënten

  • 4 kippenbouten van 175 tot 200 g
  • 2 grote uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el gemberpoeder
  • 1 el kurkuma
  • 3 kaneelstokjes
  • 500 ml kippenbouillon
  • 150 g gedroogde pruimen, zonder pit
  • 50 g amandelen
  • 1 el sesamzaad
  • 400 g couscous
  • 4 el olijfolie
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Bestrooi de kippenbouten met zout en bak ze in 2 el olijfolie in de tajine rondom bruin. Haal het vlees uit de tajine en houd het warm op een voorverwarmd bord.
  2. Voeg 2 el olijfolie aan de tajine toe en bak hierin de uien (in ringen gesneden), de geperste teentjes knoflook, gemberpoeder, kurkuma en kaneelstokjes mee. Laat het geheel 2 minuten zachtjes bakken.
  3. Voeg de kippenbouten toe en doe de pruimen en in een droge koekenpan geroosterde amandelen erbij.
  4. Giet de kippenbouillon in de tajine en doe het deksel erop. Zet het vuur laag en laat alles 60 minuten stoven. Voeg zo nodig in die tijd nog wat water toe.
  5. Bereid de couscous zoals omschreven op de verpakking. Haal de tajine van het vuur en bestrooi het gerecht met geroosterd sesamzaad. Serveer de couscous erbij.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 1235 KCAL (5185 KJ). EIWIT: 53 G. VET: 68 G (WAARVAN 52 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 97 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!