Kippendij-groentespiesjes
20-40 minuten
Grill/Barbecue
4 personen
Hoofdgerecht
Kip
Overig
Barbecue

Ingrediënten

  • 500 g kippendij
  • 5 el olijfolie
  • 1 citroen
  • 2 el gedroogde oregano
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 2 courgettes, in plakjes van 1 cm
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 6 serehstengels
  • 1 rode ui, in blokjes gesneden
  • 12 kastanjechampignons, schoongeborsteld
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Snijd de kippendij in blokjes van 4 cm, de courgette in plakjes van 1 cm en de paprika en rode ui in vierkantjes van dezelfde grootte als de courgette.
  2. Rasp en pers de citroen. Voeg zowel de rasp als het sap toe aan de kippendij. Voeg hier 2 eetlepels olijfolie, oregano en knoflook aan toe en breng het op smaak met peper en zout. Meng alles goed door elkaar.
  3. Prik eerst een stukje kippendij op de serehstengel en vervolgens de courgette, paprika, ui en champignon. Herhaal deze stap met de andere spiesjes.
  4. Bestrijk de spiesjes met 3 eetlepels olijfolie en breng ze op smaak met peper en zout.
  5. Gril de spiesjes op de barbecue tot ze goudbruin en gaar zijn.

VOEDINGSWAARDEN PER PERSOON: 376 KCAL (1571 KJ). VET: 21 G (WAARVAN 15 G ONVERZADIGD). EIWIT: 31 G. KOOLHYDRATEN: 14 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!