Kippendij met citroen en feta
langer dan 60 minuten
Grill/Barbecue
4 personen
Lunch
Kip
Grieks

Ingrediënten

  • 800 g kippendijfilet
  • Olijfolie
  • 1 eetlepel honing
  • Sap van 1 citroen
  • Zout
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 6 teentjes knoflook, geplet
  • 2 citroenen, in partjes
  • 2 takjes rozemarijn
  • 4 eetlepels bladpeterselie, fijngehakt
  • 200 g groene sla
  • 1 blok feta à 200 g

Bereidingswijze

  1. Verwarm de barbecue op 200 graden en sluit deze.
  2. Maak een marinade van 3 eetlepels olijfolie, honing, citroensap, zout en cayennepeper.
  3. Leg de stukken kippendij in een aluminiumschaal en masseer de marinade in de kip. Laat een uur afgedekt rusten. Voeg de knoflookteentjes, citroenpartjes en de rozemarijn toe.
  4. Zet de kip 40 minuten in de barbecue tot een kerntemperatuur van 70 graden en de citroenen bruine randjes krijgen. Kruimel intussen de feta over de sla, giet er straaltjes olijfolie over en bestrooi dit met peterselie. 5. Serveer de kip met salade en brood.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 625 KCAL (2625 KJ). EIWIT: 52 G. VET: 43 G (WAARVAN 26 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 7 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!