Kippendij met citroen, harissa en tutti frutti
20-40 minuten
Stoven
6 personen
Hoofdgerecht
Kip
Overig
Feesten en partijen

Ingrediënten

– 500 g kippendij
– 2 eetlepels harissa
– 1 citroen, het sap en de rasp
– 4 dl sinaasappelsap
– 1 zakje tutti frutti (375 g)
– 50 g gember, geschild en in plakjes
– 2 flinke tenen knoflook, gepeld en in plakjes
– Olijfolie
– Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Maak een marinade van de harissa door er 2 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels citroensap en de rasp aan toe te voegen. Wrijf hiermee de kippendijen in, bestrooi ze met peper en zout en zet ze een uur weg.
  2. Verwarm 4 eetlepels olijfolie in een stoofpan en bak hierin de kippendijen rondom bruin. Voeg gember en knoflook toe en bak dit kort mee. Voeg het sinaasappelsap en de tutti frutti toe en laat het geheel 30 minuten stoven op middelhoog vuur.
  3. Schep de kippendijen op een mooie schaal en bestrooi ze rijkelijk met de tutti frutti. Giet er het stoofvocht overheen. Serveer de kip met couscous.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 470 KCAL (1975 KJ). EIWIT: 20 G. VET: 21 G (WAARVAN 17 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 47 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!