Kippendijenspies met salade van groenten
20-40 minuten
Grill/Barbecue
4 personen
Hoofdgerecht
Kip
Nederlands
Herfst

Ingrediënten

  • 750 g kippendijen
  • 0,5 l liter karnemelk
  • 2 el gele currypasta
  • 2 uien
  • 4 paarse wortels
  • 2 stengels bosui
  • 8 el maiskorrels
  • 8 el zwarte boontjes
  • 4 el arachideolie
  • 1 limoen, rasp en sap
  • 1 el honing of ahornsiroop
  • 1 tl vadouvan
  • 4 bladeren ijsbergsla
  • 4 pitabroodjes

Bereidingswijze

  1. Snijd de kippendijen in stukken. Meng de karnemelk met de gele currypasta. Giet dit over de kippendijen en laat het een nacht marineren in de koelkast.
  2. Snijd de uien in stukken. Laat het vlees uitlekken in een vergiet en rijg de kip aan spiesen, afwisselend met een partje van de ui.
  3. Gril de spiesen 5 minuten aan iedere kant tot ze goudbruin en gaar zijn.
  4. Snijd de paarse wortels in dunne plakjes, de bosuitjes in stukjes van 3 cm en de ijsbergsla in fijne reepjes. Spoel de zwarte boontjes af met koud water, voeg de maiskorrels toe en meng alle groenten behalve de ijsbergsla door elkaar. Roerbak 3 minuten in een pan.
  5. Maak een dressing van arachideolie, honing, limoenschil- en sap en de vadouvan.
  6. Rooster de pitabroodjes, zodat mooie grillstrepen ontstaan. Snijd de broodjes open en vul ze met de ijsbergsla. Serveer met de groentesalade en de dressing.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 793 KCAL (3324 KJ). EIWIT:51 G. VET: 35 G (WAARVAN 27 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 64 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!