Ingrediënten
Circa 500 g gegaard kippenvlees (zie recept kippenbouillon)
0,5 l kippenbouillon
250 g champignons
50 g boter
50 g bloem
1/8 l kookroom of crème fraîche
Zout en versgemalen peper
Versgeraspte nootmuskaat
Bereidingswijze
Haal het gegaard vlees van de botten en snijd het in blokjes. Breng de bouillon aan de kook en laat de in plakjes gesneden champignons circa 5 minuten in de bouillon koken. Verhit de boter in een pan met een dikke bodem en voeg de bloem toe. Blijf circa 2 minuten roeren tot het mengsel als een bal van de bodem van de pan los laat. Voeg scheut voor scheut de bouillon toe en roer telkens tot het een glad mengsel is. Voeg de kookroom of de crème fraîche toe en laat 2 minuten zachtjes koken. Voeg de blokjes kippenvlees toe en breng de ragout op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Serveer de ragout in een pasteibakje of serveer met geroosterd brood, gekookte rijst of aardappelpuree. Bestrooi desgewenst het geheel voor het serveren met fijngehakte peterselie.