Kippenragout met paddenstoelen
40-60 minuten
Oven
4 personen
Voorgerecht
Kip
Overig
Kerst

Ingrediënten

  • 300 g kipfilet
  • 70 g roomboter
  • 1 sjalotje, fijngesneden
  • 1 el kerriepoeder
  • 350 ml kippenbouillon
  • 250 g wilde paddenstoelen
  • 3 takjes platte peterselie
  • 40 g bloem
  • 1 dl kokosmelk
  • 4 el arachideolie
  • 4 vellen diepvries filodeeg (ontdooid)
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Smelt 20 g boter in een pan en laat het sjalotje zachtjes glazig fruiten met de kerriepoeder. Voeg de bouillon toe en breng het aan de kook. Leg de kipfilet erin en laat het in circa 15 minuten tegen de kook aan gaar worden (halverwege omdraaien). Neem de kipfilet uit de bouillon en snijd er kleine stukjes van.
  2. Verwarm de oven op 180 graden. Vet 4 muffinholtes in met 1 el arachideolie. Snijd de vellen filodeeg in vieren, beboter elk vel en bekleed de holtes elk met 4 stukjes filodeeg. Bak het deeg in de oven in circa 8 minuten goudbruin en knapperig.
  3. Verwarm de bouillon. Smelt de rest van de boter in een pan, voeg de bloem toe en roer dit tot het gaar is (ongeveer 1 minuut). Voeg, al roerend, scheutje voor scheutje de warme bouillon toe. Blijf roeren tot een gladde, dikke ragout of saus ontstaat. Roer dan de kokosmelk, de paddenstoelen en stukjes kip erdoorheen. Verwarm de ragout zachtjes tot een mooie dikte en breng deze op smaak met peper en zout.
  4. Schep de ragout in de bakjes filodeeg en strooi de peterselie eroverheen.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 530 KCAL (2225 KJ). EIWIT: 23 G. VET: 36 G (WAARVAN 20 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 27 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!