Ingrediënten
Voor de kippenbouillon:
1 soepkip (1 kg)
1,5 dl water
zout en peper
2 preistelen, gewassen en in stukken
1/2 winterwortel, geschild en in stukken
1 grote ui in stukken
2 stengels bleekselderij, in stukken
1 takje tijm
paar stukjes foelie
2 laurierblaadjes
Bereidingswijze
Doe alle ingredienten voor de bouillon in een grote pan en breng aan de kook. Schuim de bouillon af en laat op zacht vuur circa 2 uur trekken. Zeef de bouillon en breng opnieuw aan de kook en kook in tot een liter. Haal ondertussen het vlees van de botten en houd apart.
Verwarm de olijfolie in een grote pan en fruit de ui lichtbruin, voeg de knoflook en kerriepoeder toe en fruit nog een minuut mee. Voeg de aardappels en bouillon toe en breng aan de kook. Kook de soep circa 30 minuten tot de aardappels goed zacht zijn. Pureer de soep met een staafmixer. Voeg de kookroom, mais en kippenvlees toe en laat de soep nog 10 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper en roer de peterselie er op het laatste moment door.