Kippensoep met citroengras
20-40 minuten
Koken
4 personen
Voorgerecht
Kip
Overig
Kerst

Ingrediënten

200 g kippenborst, in reepjes
0,5 l kippenbouillon (van tablet)
0,5 l kokosmelk
1 rode ui, gesnipperd
1 rood pepertje, in reepjes
2 stengels citroengras
6 champignons, in schijfjes
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel suiker
Kwart bosje koriander

Bereidingswijze

Breng in een wok de bouillon en de kokosmelk op een matig vuur aan de kook. Voeg de ui, het citroengras, de peper en de helft van de koriander toe. Laat twee minuten zachtjes koken.

Breng de soep op smaak met citroensap en suiker en voeg de schijfjes champignons en kip toe. Laat de soep nog even koken tot de kip gaar is.

Serveer in soepkommen. Garneer met de rest korianderblad.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!