Kippenyakitori
20-40 minuten
Grill/Barbecue
4 personen
Hoofdgerecht
Kip
Overig
Zomer

Ingrediënten

  • 8 kippendijen
  • 4 el olijfolie
  • 8 lente-uitjes, gesneden in stukjes met lengte van 2,5 cm

Saus

  • 500 ml kippenbouillon
  • 2 lente-uitjes
  • 1 stuk gember, ongeveer 2,5 cm groot, in plakjes
  • 50 ml sake
  • 100 ml mirin
  • 1 el suiker
  • 30 ml citroensap
  • 50 ml zoete sojasaus
  • 50 ml water
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Doe alle benodigdheden voor de saus in een pan, breng het geheel aan de kook en laat het indikken tot de helft en de saus dik en glanzend is.
  2. Snijd de kippendijen in reepjes. Rijg de kip aan een spies, wissel elk stuk kip af met een stukje lente-ui en bestrijk het met een beetje olie.
  3. Als de BBQ gereed is, gril dan in de directe zone de kipspiesjes voorzichtig en keer ze regelmatig om. Doop de kipspiesjes, als ze bijna gaar zijn, in de saus en gril ze kort na (om te karamelliseren en te garen).
  4. Serveer de kip met de saus.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 565 KCAL (2375 KJ). EIWIT: 36 G. VET: 31 G (WAARVAN 23 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 35 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!