Kipsalade met amandel en gekaramelliseerde appel
20-40 minuten
Koken
4 personen
Lunch
Kip
Internationaal

Ingrediënten

  • 350 g kipfilet
  • 120 g zout
  • 2 tenen knoflook, geplet
  • Sap en schil van een halve citroen
  • 3 takjes tijm
  • Olijfolie
  • 100 g amandelen, geroosterd
  • 5 eetlepels crème fraîche
  • 1 eetlepel milde kerriepoeder
  • 1 theelepel gembersiroop
  • 3 stronkjes witlof, de blaadjes los
  • 2 appels
  • 2 eetlepels honing
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Vul een steelpan met 2 liter water en los hierin 120 gram zout op. Doe er de knoflooktenen, citroenschil en 2 takjes tijm bij en verwarm het geheel. Laat het vervolgens goed afkoelen en leg er de kipfilet in. Pekel de kipfilet gedurende een uur.
  2. Haal de kipfilet uit het pekelvocht. Breng water aan de kook, leg er de kipfilet in, zet het vuur laag en laat het vlees garen in ongeveer 20 minuten. Laat het afkoelen en pluk het kippenvlees vervolgens in stukjes.
  3. Ris de blaadjes van het derde takje tijm en doe dit samen met de amandelen bij de stukjes kip. Voeg het citroensap en een eetlepel olijfolie toe en breng dit op smaak met peper en zout.
  4. Verwarm 2 eetlepels olijfolie en verwarm hierin 3 minuten al roerend de kerriepoeder. Laat dit iets afkoelen en meng het door de crème fraîche. Breng de saus op smaak met peper, zout en gembersiroop.
  5. Steek met een parisienneboor bolletjes (zie pagina 17) uit de appels. Verwarm de honing in een koekenpan en karamelliseer hierin de appelbolletjes totdat ze goudbruin zijn.
  6. Maak per bord met behulp van een steekring een timbaaltje van de kipsalade, zet er de witlofblaadjes tegenaan, garneer met de gekaramelliseerde appelbolletjes en druppel er de kerrieroom omheen.

Voedingswaarde per persoon
500 KCAL (2100 KJ). EIWIT: 27 G. VET: 34 G (WAARVAN 26 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 20 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!