Kipsalade met avocado en nectarine
20-40 minuten
Overig
4 personen
Lunch
Kip
Overig
Zomer

Ingrediënten

  • 300 g kippendij, in reepjes
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1 blikje kleine zwarte bonen, uitgelekt
  • 3 rijpe nectarines, ontpit en in parten
  • 1 rijpe avocado, geschild en in blokjes
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 2 tomaten in blokjes
  • 50 g veldsla
  • peper en zout
  • olijfolie

Dressing

  • 2 eetlepels limoensap
  • 3 eetlepels verse koriander, fijngehakt
  • 8 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel witte wijnazijn

Bereidingswijze

  1. Bestrooi de kipreepjes met de gerookte paprikapoeder, peper en zout. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de kipreepjes in korte tijd gaar. Laat ze afkoelen.
  2. Meng voor de salade de zwarte bonen met de nectarines, de blokjes avocado en tomaat, de rode ui en de veldsla.
  3. Klop een dressing van het limoensap, witte wijnazijn, olijfolie en koriander. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
  4. Meng de kipreepjes met de salade.
  5. Giet de dressing in een grote afsluitbare glazen kom en schep er vervolgens de salade bovenop.
  6. Meng het geheel door het om te scheppen, op het moment dat de salade gegeten gaat worden.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 600 KCAL (2520 KJ). EIWIT: 21 G. VET: 50 G (WAARVAN 43 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 13 G.

TIP: De dressing kan ook worden verdeeld over wekpotjes of jampotjes met de salade erop. Zo proportioneer je de dressing direct al per persoon.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!