Ingrediënten
250 g kipfilet
150 g ontbijtspek, in stukjes
1 blokje kippenbouillon
250 g bleekselderij, geschild en in stukjes
1 fris zure appel, geschild en in blokjes
Voor de pesto:
100 g gepelde walnoten
1 teentje knoflook
sap en rasp van 1/2 citroen
1 tl tijm
1 dl extra vergine olijfolie
zout en versgemalen peper
Bereidingswijze
Stap 1
Pocheer de kipfilet circa 15 minuten in zacht kokende kippenbouillon. Laat de filet afkoelen. Bak de ontbijtspek op zacht vuur krokant en laat uitlekken op keukenpapier.
Stap 2
Snijd de kipfilet in kleine blokjes en schep ze met de bleekselderij, appel en spekjes door. Maal de walnoten samen met de knoflook, citroenrasp, een eetlepel sap en tijm in de keukenmachine tot een grove pasta en giet de olie er langzaam bij tot een smeuïge saus ontstaat. Breng op smaak met zout en peper. Schep de pesto door de salade en laat nog een uurtje in de koelkast op smaak komen.