Kipsaté
20-40 minuten
Grill/Barbecue
Bijgerecht
Kip
Overig
Winter

Ingrediënten

  • 400 g kipfilet
  • 6 eetlepels ketjap manis
  • 2 theelepels sambal oelek
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 175 g pindakaas met stukjes noot
  • 150 ml water
  • 2 eetlepels gembersiroop

Bereidingswijze

  1. Snijd de kip in stukjes van 4 cm. Meng de kip met 5 eetlepels ketjap, de helft van de sambal en de helft van de knoflook in een kom. Laat de kip minstens 1 uur afgedekt in de koelkast marineren.
  2. Doe de pindakaas, de rest van de ketjap en de rest van de sambal en knoflook in een steelpan. Voeg het water en gembersiroop erbij. Breng al roerend aan de kook. Roer tot een gladde saus.
  3. Rijg de kip aan satéstokjes en bak de kip in 15 minuten op de grillpan gaar.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 465 KCAL (1955 KJ). EIWIT: 33 G. VET: 26 G (WAARVAN 21 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 23 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!