Ingrediënten
4 enkele kipfilets
zout en versgemalen peper
2 el bloem
1 losgeklopt ei
paneermeel
4 el boter
Voor circa 500 ml citoenmayonaise:
1 el
1 eidooier
1 tl mosterd
sap van een citroen
zout en versgemalen peper
200 ml olijfolie
200 ml zonnebloemolie
Bereidingswijze
Stap 1
Zorg dat alle ingrediënten voor de citroenmayonaise op kamertemperatuur zijn. Klop de eieren met de mosterd, de helft van het citroensap en een snuf zout los met een garde. Blijf kloppen en giet langzaam de olie erbij, zodat deze constant wordt opgenomen. Als de mayonaise te dik wordt, mag er een lepeltje lauw water bij. Breng de mayonaise op smaak met wat citroensap, zout en peper.
Stap 2
Doe over in een schone pot en bewaar in de koelkast. Snijd de kipfilets in over de lengte, maar niet helemaal door zodat de filet opengeklapt kan worden. Leg een stuk vershoudfolie op de filets en sla ze met de achterkant van een koekenpan plat. Bestrooi ze aan beide kanten met zout, peper en bloem. Klop het ei los in een bord en vul een ander bord met paneermeel.
Stap 3
Haal de filets eerst door het ei en dan door de paneermeel. Verwarm de boter in een koekenpan en bak de schnitzels om en om in circa 3 minuten per kant bruin en gaar. Zet het vuur niet te hoog en beweeg het vlees rond in de pan. Serveer de schnitzels met de mayonaise en bijvoorbeeld een salade.