Klassieke Boeuf Bourguignon
langer dan 60 minuten
Stoven
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Frans
Herfst

Ingrediënten

  • 750 g riblappen
  • 180 g ontbijtspek, in reepjes gesneden
  • 300 ml sterke runderbouillon
  • 3 sjalotjes, schoongemaakt en in ringetjes gesneden
  • 3 teentjes knoflook, schoongemaakt en in plakjes gesneden
  • 70 g tomatenpuree
  • 340 g zilveruitjes
  • 300 g winterwortels in plakjes gesneden
  • 250 g kleine champignons
  • 750 ml volle rode wijn
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 takjes tijm
  • half bosje peterselie
  • 100 g boter
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Snijd het vlees in blokjes van 2 x 2 cm.
  2. Meng in een kom het vlees met de sjalot, knoflook en winterwortel, giet de rode wijn erover en laat dit minimaal 2 uur marineren.
  3. Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Verhit een braadpan en bak de spekreepjes in het eigen vet en schep het uit de pan.
    1. Voeg 50 g boter toe aan het vet dat achterblijft. Dep het vlees droog en bak het vlees met peper en zout in kleine hoeveelheden bruin en voeg tomatenpuree toe die je 1 minuut meebakt. Schenk de overgebleven marinade en de bouillon erbij.
  4. Bind de laurierblaadjes, de tijm en ongeveer de helft van de peterselie in een bosje bij elkaar met keukentouw en voeg deze toe.
  5. Breng alles zachtjes aan de kook op laag vuur en laat het 4 uur zachtjes stoven.
  6. Bak de uitgelekte zilveruitjes bruin in 50 gr boter.
  7. Voeg de afgeborstelde champignons en de uitjes toe en en stoof beide nog een half uur mee.
  8. Hak de overige peterselie fijn en strooi dit erover.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 760 KCAL (3190 KJ). EIWIT: 52 G. VET: 44 G (WAARVAN 22 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 20 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!