Klassieke bruinebonen maaltijdsoep
0-20 minuten
Koken
8 personen
Lunch
Varken
Nederlands
Onbekend

Ingrediënten

  • 250 g procureur (in stukken)
  • 1 varkensrookworst, in plakjes
  • 125 g spekblokjes
  • 500 g gedroogde bruine bonen
  • 1,5 l runderbouillon
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 prei, in plakjes
  • 1 aardappel, in blokjes gesneden
  • 1 winterpeen, in plakjes
  • 1 teen knoflook, in plakjes
  • 1 witte ui, grof gesnipperd
  • 15 g platte peterselie

Bereidingswijze

Wachttijd: 1 nacht
Bereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 1 uur 15 minuten

  1. Week de bruine bonen een nacht in ruim water. Spoel ze af en doe ze in de runderbouillon. Verwarm de bouillon en voeg de stukken procureur toe met de laurierblaadjes. Kook het geheel gaar in ongeveer 1 uur.
  2. Haal het vlees en de laurierblaadjes eruit met 4 eetlepels bruine bonen voor garnering en pureer de soep. Trek met twee vorken draadjes van de procureur en doe het terug in de soep, samen met de spekblokjes en de laurierblaadjes.
  3. Breng het geheel weer aan de kook en doe er de prei, aardappel en winterpeen bij met de knoflook en plakjes rookworst. Kook het geheel op laag vuur nog 15 minuten.
  4. Haal de laurierblaadjes eruit en schep de soep in vier borden. Verdeel er wat bruine bonen overheen en garneer het geheel met plukjes platte peterselie.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 953 KCAL (3974 KJ). VET: 44 G (WAARVAN 19 G ONVERZADIGD). EIWIT: 60 G. KOOLHYDRATEN: 61 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!